Autoria de les idees i abús dels drets (all rights reversed)

De dodecaphenia
La revisió el 08:51, 12 març 2013 per Grog (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a la navegació Salta a la cerca

D'on venen les idees? Hi ha qui diu que les va portar, en els origens de la hominitat, una cuca extraterrestre, la cuca CQ-221-3, amb l'objectiu de fer explotar el planeta per mitjà del progrés i la sobrexplotació. Una cuca que li agradava el Grog Manley, i els lingotassos de xarop ultra-lluent ;-)

Jo, per si de cas, prefereixo tenir idees que no serveixin per res :-)


Una idea és com un estel fugisser. Fssssht! Ja no hi és! Si estaves mirant exactament cap a aquell punt i en aquell moment, tens la sensació de que t'ha passat alguna cosa especial, a tu en particular. Si hi ets a temps, pots demanar un desig :-)

Les idees són com els estels fugissers. T'arriben si estas mirant en la direcció adequada. Fssssht! I tens la sensació que t'ha passat alguna cosa especial, a tu en particular.

Quan ens enfoquem a una situació que encara no sabem com resoldre (triar una ruta, desfer un nus, fer una cabana, esculpir una roca, cercar el mot precís). Quan ens enfrontem a una situació així, fem "Humm...", retenim la respiració per un instant, aturem la ment, i escoltem internament en la direcció adequada... I, si hi ha sort, Fsssssht! passa la idea que ens fa sortir del pas! En diuen creativitat, i és cert, ja que la idea abans no hi era. O potser si?... Tinc sensació de déjà vu.

La sensació d'autoria i l'orgull que ens produeixen les idees és tan intensa, que caiem sovint en la situació d'aquell nen que va calar foc al paller, pobrico, i anava dient a tothom "He sigut jo!", "He sigut jo!".

Quan una idea aterra a la nostra percepció, es produeix una explosió, i l'ona expansiva ens arrossega. La primera conseqüència d'aquest fet, és que ens creiem que la idea ha estat nostra! I que és molt bona!!! Però l'ona expansiva de la idea pot arribar molt més lluny. Quan ens apropiem d'una idea i ens deixem arrossegar, es produeixen tota mena de fenòmens patològics. Per part de qui l'ha rebut pot donar-se auto-complaença, vanitat, afany de protagonisme, coleccionisme (d'idees), proselitisme, desig de ser famós, integrisme, secretisme, explotació comercial amb ànim de lucre, explotació amb ànim de transformar o assolir poder... I, perquè ningú més en pugui treure partit, la patentem!!! Segueixo? Però també per part dels qui l'envolten, l'actitut de l'inventorx pot provocar indiferència, riure, menyspreu, enveja, antagonisme, admiració, mitomania, seguidisme, ideologia, espionatge, plagi, i què sé jo!

"Saps? Fulano ha tingut una idea!", "Ah, si? I com li posarà?".


Les idees d'aquesta pàgina són lliures per qui les vulgui fer servir, sempre i quan sigui sense ànim de lucre. La pàgina serveix al mateix temps de Wikipedia:Prior Art, una fórmula legal que determina que qualsevol coneixement que s'hagi fet públic no pot ser patentat. Les patents exigeixen l'originalitat de les idees i, si s'han fet públiques, ja no són originals i no es poden patentar.


Els projectes d'aquesta pàgina són oberts i sense ànim de lucre, i segueixen la filosofia de proporcionar la informació necessària perquè qui vulgui els pugui reproduir (plànols o descripcions, codi lliure, etc).


"Dodecaphènia" és el nom que hem triat per referir-nos al nostre projecte. No és una marca registrada, ni una estratègia comercial per fer difusió del projecte.


Bé, fem el que podem! Una abraçada, Grog,

All rights reversed